Ergenekon Ortaokulu

Turgut Reis Mah.Şinasi Cad.No129 Kocasinan/KAYSERİ
Vizyon
Okulumuz öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerini milli eğitimin belirlediği hedefler ve çevrenin ihtiyaçları doğrultusunda sağlamak, sistemi geliştirmek ve iyileştirmektir. Sorumluluğumuz altındaki öğrencilerin eğitim seviyelerini, eğitim süresi içinde en üst düzeye çıkarmak için öğrenci isteklerini karşılayacak alt yapıyı oluşturmak, mevcut alt yapıyı en etkin ve ekonomik biçimde sürekli geliştirmek ve iyileştirmektir
Misyon
1- Atatürk ilke ve inkılâplarını benimseyen, 2- Düşüncelerini rahatça ifade edebilen ve eleştirebilen, 3- Öğretmenlerini sayan, arkadaşlarını seven, 4- Ekip çalışmasını seven, araştırmacı, meraklı, 5- Ezberci ve tüketici değil, üretici ve üst öğrenime hevesli öğrenciler yetiştirmek için; 1- Öğrenci ile diyalog kurabilen, 2- Bilim ve Teknolojideki değişiklikleri takibeden, 3- Öğrencinin her türlü ihtiyacını bilen ve öğrenciye yol gösteren, 4- Bireysel farklılıkları göz önüne alarak eğiten, 5- Başarısızlıkları değil nedenlerini yargılayan bir öğretmen profili ile görev yapmaktır.
Başarılar
Eğitim bölgesinde her türlü etkinliklere etkin katılım sağlanmakta ve başarılar elde etmekteyiz.
Kütüphane Kitap Sayısı :4239
Öğretim Şekli :Sabahçı/öğlenci şeklinde ikili eğitim yapılmaktadır. Sabah ortaokul/öğle ilkokul
07.30--13.10 Ortaokul-- 13.20--18.10 İlkokul
Doğalgazlı merkezi sistem kaloriferle ısınmaktadır
Ulaşım
şehir içi belediye otobüs ulaşım araçlarıyla ve bireysel imkanlarla kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır.
Özel öğrenci servisi hizmeti sunulmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Kayseri ili Kocasinan ilçesi sınırlarında Turgut Reis Mahallesi Şinasi Caddesi üzerinde bulunmaktadır
Şehir merkezine 4 km uzaklıktadır.